Ensivaikutelman tärkeys


Muistan sen pojan, jonka kuulin kerran sanovan jotain tökeröä ja asiatonta. Pidin häntä pelkästään tämän yhden epäonnistumisen takia typeryksenä. En tuntenut poikaa. Vasta vuosien jälkeen tutustuin tuohon poikaan kunnolla ja tajusin, ettei hän ole niin idiootti, mitä kuvittelin.

Olin joskus salibandyharkoissa, kun minulla oli TODELLA huono päivä. Kaiken kukkuraksi harkat menivät aivan päin perää ja minä hieman tuohahdin. Olin pettynyt itseeni tuon tuohahduksen ansiosta etenkin siitä syystä, että juuri silloin oli harkkoihin tullut eräs uusi tyyppi. Ja kun sellaiset tuohahdukset eivät ole osa "yleistä" minua. Se vain tuli, koska sille oli kaikki edellytykset. Mutta mistäpä tuo uusi tyyppi sen olisi voinut tietää? Mahtoi saada minusta hyvän ensivaikutelman.

Ensivaikutelma on tärkeämpi kuin ehkä tajuatkaan. Jos koet, että olet ybersymppis ja mukava tyyppi, mutta uuden ihmisen kohdatessasi toimit ajattelemattomasti ja sanot muutaman sammakon kera jonkun törkeyden, mitä et ajatellut ihan loppuun asti, voiko sinua silloin pitää hyvänä tyyppinä? Uusi tuttavuus saattaa ajatella tähän tapaan: "vitsi mikä idiootti. Ton kanssa en ainakaan halua olla tekemisissä." Eikä hän näin ollen edes halua tutustua sinuun ja pysyy sinusta kaukana. Hän ei ehkä ikinä tule tietämään, kuinka hyvä tyyppi oikeasti olet. Tämän takia hyvän ensivaikutelman antaminen on tärkeätä. Kyse ei ole siitä, että yrittäisit olla jotenkin parempi tai erilaisempi kuin olet. Kyse on siitä, että et näytä niitä huonoimpia puoliasi uudelle tuttavuudelle.
 
On syytä muistaa, ettemme leimaa ketään ihmistä vain yhden virheen perusteella. Inhimillisyyteen kuuluvat virheet. Jos virhe sattui tulemaan juuri silloin, kun tapasit tämän uuden henkilön, ei se tarkoita sitä, että hän aina olisi typerys. Sait hänestä vain huonon ensivaikutelman.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"