"Viisi Leipää ja Kaksi Lihistä" - tätä youtube kaipaa!


Youtubeen 3 viikkoa sitten levinnyt video Viisi Leipää ja Kaksi Lihistä on kerrassaan mainio! Suosittelen katsomaan videon ennen kuin luet tämän tekstin. ^

Videon kuvakulmat ovat laajat ja niitä käytetään oivaltavasti. Editointi on muodikkaasti tehty nopeita leikkauksia käyttäen. Ediointi on muutenkin melko ammattimaista jälkeä: turhia kikkailuja ei olla liikaa käytetty, siirtymät ovat asianmukaiset ja tehosteet eivät ammu yli vaan ovat juuri sitä, mitä tilanne kaipaakin. Leikkauksesta sen verran, että vaikka se olikin hyvin tehty, olisin silti toivonut ehkä vielä muutaman pitkäjaksoisen kuvauspätkän. Juuri sellaista kuvausta, mitä kohdassa 2.05-2.15 oli. Se olisi saattanut kasvattaa katselunautintoa vielä enemmän.

Näyttelysuoritukset olivat kaikki melko tasapainoisia ja hyviä. Roolistaputoamisia ei juuri ollut. Erityisesti nautin pääosassa olleen Joosua Viljasen ilmeistä filmin varrella. Käsikirjoitus oli alusta asti mukaansatempaava. Alkuasetelma on yksinkertainen, mutta mielenkiintoinen. Sivutarina päähenkilön ihastuksesta on hyvä lisä juonen kulkuun.

Yksi asia videossa jäi kuitenkin kaivamaan mieltä: missä viisi leipää ja kaksi lihistä? Näen vain 3,5 makkaraa ja yhden lihiksen... No jaa. Video on kokonaisuudessaan muuten hyvin toteutettu, että eipä tuollainen pikkujuttu haittaa.

Kaiken kaikkiaan video oli katselemisen arvoinen! Näinkin pienellä idealla saadaan loihdittua näin paljon hyvää. Kannustan ehdottomasti kaikkien seuraamaan esimerkkiä. Tämäntyyppisiä videoita, jotka ovat nimenomaan suomenkielellä, youtube tarvitsee enemmän. Tämä youtuben aukko on täyttämisen arvoinen!

Tähdet: 3.5/5

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"