PÄIVItys



On ihmeellistä, miten paljon Päivi Räsänen on taas saanut ihmisiä liikkeelle. Satoja ihmisiä on eronnut kirkosta pelkästään sen perusteella, että ovat kuulleet puhdasta Raamatun Sanaa. Tai koska he ovat lukeneet vain lehtien otsikoita eivätkä ole edes vaivautuneet lukemaan Räsäsen koko puhetta. Pakko kysyä: onko tällaiset kirkon jäsenet olleet alunperinkään kovinkaan sitoutuneita kirkkoon tai ennen kaikkea: Sanaan? Vai ovatko nämä jäsenet vain odottaneet sitä sopivaa hetkeä jolloin kirkosta voisi erota?

Media on irrotellut sieltä täältä pätkiä Räsäsen puheesta ja muokannut niitä ihan päälaelleen. Päivi Räsänen on kuitenkin korjannut väärinkäsityksiä mm. blogissaan ja A-studiossa.

Eräs otsikko (nyt jo korjattu) oli "Päivi Räsänen: Homoseksuaalisuus on kipu." Räsänen sanoi puheessaan, että seurakuntien sisältä tulisi löytyä ”enemmän tilaa ja rakkautta niille ihmisille, joiden kipuna on homoseksuaalinen tunne-elämä tai muu seksuaalinen poikkeavuus.”
Hän puhuu niistä, jotka kokevat kipua homoseksuaalisista tunteista. Ei tietenkään kaikista homoista. Jälleen Päivi ymmärrettiin väärin. Välillä herää kysymys, halutaanko häntä edes ikinä mediapiireissä ymmärtää? Mediakriittisyys on selvästi vähäistä. Ei oteta selvää alkuperäisistä lähteistä. Kaikkea, mitä media tuottaa, ei pidä uskoa.

Kari Mäkinen sanoo, että kirkon kantaa ei pidä sotkea Päivi Räsäsen puheisiin. Aika pelottavaa minusta, että luterilaisen kirkon arkkipiispa sanoo jotain tämän kaltaista. Pelottavaa, ei yllättävää. Luterilaisen kirkon kanta tosin perustuu Tunnustuskirjoihin ja niiden pohjaltahan Päivi puhui.

Edellinen samankaltainen Päiviräsäs -kohu nousi "homoillasta" muutama vuosi takaperin. Siinäkin "hän sai" eroamaan kirkosta jäseniä. Kuten Päivi itse toteaa blogissaan: "uskonnollinen lukutaito on heikkoa." Samaa mieltä. Kirkosta eroaa ihmisiä, kun kuulevat, mitä sen opetuksissa sanotaan.

Päivi Räsänen kuohuttaa, Päivi Räsänen puhuttaa. Kuinka monet ihmiset ovatkaan puhuneet kirkon arvoista tämän ja viime viikon aikana! Sehän on vain positiivista. Ehkäpä tulevaisuudessa ei tule yllätyksenä, kun joku sanoo seuraavan kerran joitain Raamatun selkeitä oppeja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"