William Lane Craig - "Valveilla"



Olen nyt lukenut teologi William Lane Craigin huikean kirjan. Maistelin tämän liki 300-sivuisen kirjan kolmessa päivässä tehden merkintöjä ja alleviivauksia. Kirja on sellainen, johon tulen palaamaan vielä monta kertaa. Kirja osoittaa, että uskoa ja tiedettä ei tarvitse laittaa eri taskuihin. Älä käsitä tätä väärin, rakas ystäväni. Craig ei missään kohtaa mollaa niitä ihmeellisiä tapahtumia joita saamme Jumalan lapsina nähdä ja kokea. Hän antaa kirjassaan hyvän tieteellisen pohjan uskolle niin, että voit puolustaa uskoasi myös ihmisiä vastaan, jotka eivät usko Jumalaan. Sanoohan Raamattukin: "Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan." (Room. 1:20)

Craig pohtii kirjassa kysymyksiä kuten:
Mistä maailmankaikkeus on saanut alkunsa?
Miksi maailmankaikkeus on hienosäädetty elämää varten?
 Miksi ihmisillä ylipäätään on moraali?
 Miksi mitään on olemassa?
 Kuka Jeesus on?
 Nousiko Jeesus kuolleista?
- Kumotaan mm. Jeesuksen ylösnousemuksen salaliittohypoteesi, näennäinen kuolema -hypoteesi ja siirretty ruumis -hypoteesi, ja annetaan todisteita Jumalallisen ylösnousemuksen puolesta.

Kirja sisältää jonkin verran filosofisia pähkinöitä, jotka on selitetty niin hyvin, että kirjan sisällössä pysyy mukana. Kirjan teksti on hyvin ymmärrettävää tavalliselle tallaajallekin. Teoksessa tulee kyllä paljon sivistyssanoja, mutta ne selitetään yleensä aina kirjan marginaalissa.

Suosittelen tätä William Lane Craigin mestariteosta kaikille niille, jotka haluavat tietää, miten uskoa tulee puolustaa järkiperäisesti.

 Tähdet: 4/5



P.S.
Ihmiset voivat muuttua vain evankeliumin kautta. Järkiperäiset argumentit voivat olla hyvä lisä joskus, mutta niitä pitää käyttää harkiten. Yritä kääntää keskustelu aina, niin nopeasti kuin mahdollista, Jeesuksen sovitustyöhön, koska siinä on pelastuksen voima. Ja jos todistusta Jumalasta tarvitaan vielä evankeliumin vahvistukseksi, Hänhän voi toteuttaa ihmeen tälle henkilölle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"