Itsetuhoiselle nuorelle naiselle oikeus eutanasiaan Belgiassa

Newsweek uutisoi Laura-nimisestä naisesta Belgiassa, joka sai luvan eutanasiaan eli armomurhaan. Potilas oli 24-vuotias nainen, joka kärsii masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista. Mulla on vain yksi kysymys: miksi?

Ennen masennuksesta kärsiville tarjottiin apua ja hoitoa; nyt heille tarjotaan avustettua itsemurhaa lääkeruiskun avulla. Henkilökohtaisesti en kykene näkemään tätä jotenkin parempana kuin sitä, että ihminen tekee itsemurhan masennuksen seurauksena. Miten nämä kaksi tilannetta eroaa? Toinen tehdään valvotuissa oloissa ja mahdollisesti "siistimmin", siinä ovat ainoat erot.

Belgiassa eutanasia on lipsunut harvinaisen liberaaliin suuntaan. Siellä eutanasian saa tehdä potilaalle, joka kärsii sietämättömistä kivuista ja osoittaa halunsa eutanasiaan. Ihmisen ei tarvitse olla edes millään tavoin kuolemansairas, että hän voisi saada armomurhan. Riippumatta siitä, millainen masennuksen taso tällä naisella on, eikö hänelle pitäisi antaa apua ennemmin? Masennushan ei ole olemukseltaan yleensä koko elinikää kestävä.

Missään nimessä en ole haukkumassa tuota naista, enkä väheksymässä hänen kipujaan masennuksen alla. Häntä ei voi tästä syyttää.

verkkouutiset kertoo: "Vuonna 2012 1 432 ihmistä käytti Belgiassa oikeuttaan lääkärin avustamaan itsemurhaan. Vuonna 2013 luku oli 1 807 ja määrän kerrotaan kasvavan. Yli puolet viime vuonna näin kuolleista olivat Newsweekin mukaan yli 70-vuotiaita. Yhä useammat ihmiset ovat vaatineet oikeutta armomurhaan viitaten masennukseen laissa määriteltynä 'sietämättömänä kipuna'."


Jokaisen kristityn on viimeistään nyt herättävä tähän maailman pauhuun. Meillä on lääke maailman pahuuteen: Jeesuksen sovitustyö. Anna valosi loistaa. Ei kai lamppua sitä varten tuoda huoneeseen, että se pantaisiin piiloon? (Mark. 4:21)

Pray.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
verkkouutiset: "Belgia antoi terveelle 24-vuotiaalle oikeuden eutanasiaan"
Newsweek: "Healthy 24-year-old granted right to die in Belgium"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"