Uusnatsipuolueelle pelottavan suuri mahdollisuus Saksassa

Nyt ei taidettu ajatella ihan loppuun asti: Saksassa korkein oikeus on päättänyt, että jokainen saksalainen puolue, joka saa yhden prosentin kansallisen vaalin ääniä, saa paikan EU-parlamentissa. Taustalla varmasti kaunis ajatus tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta, siihen se sitten jääkin. Nyt on pienellä uusnatsipuolue NDP:llä aihetta juhlaan.

NDP (Saksan kansallinen demokraattinen puolue) pyrittiin kieltämään Saksassa 2003, koska sen toiminta on monilta osin perustuslainvastainen. Perustuslakituomioistuin kuitenkin hylkäsi tämän mystisesti ja antoi NDP:n jatkaa toimintaansa. Kyseisen puolueen yhtenä tunnusmerkkinä voidaan pitää suorastaan agressiivinen rasismi ulkomaalaisia kohtaan. Vielä viime vuonna Saksalla oli ajatuksena NDP:n toiminnan kieltäminen. Eipä kielletty. Nyt sen sijaan tarjotaan avoimien ovien päivää, mahdollisuutta saada edustaja EU-parlamenttiin. Tätä tilaisuutta NDP ei jätä käyttämättä. Se pyrkii saamaan Europarlamenttiin sotilashistorioitsija Olaf Rosen ja ex-puoluejohtaja Udo Voigtin.

Saksassa paljastui muutama vuosi sitten uusnatsisolu, joka oli murhannut useita siirtolaisia. Solulla oli ollut yhteyksiä NDP:hen. Ei tule varmaan myöskään kenellekään yllätyksenä, että NDP:n suhtautuminen juutalaisiin ei ole myönteistä. Ei ollenkaan. On hämärää myös, että puolue sai pari vuotta sitten 1,3 miljoonan euron puoluetuen, koska oli tapahtunut jonkinlainen virhe puoluetukia myönnettäessä. 1,3 miljoonan euron virhe. Niin, jokainen voi tykönään miettiä, mistä tämä virhe sai alkunsa. NDP ei suostunut antamaan tätä summaa takaisin. Pelottavaa, että tällainen puolue todella saa tällaisen mahdollisuuden.

Aika taas rukoilla maailman menon puolesta. Niitä päiviä on lähiaikoina ollut paljon.



Asiasta kertoo myös Leo Meller bloggauksessaan "Saksa avaa ovet EU-vaaleissa uusnatseille"

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"