What if God was one of us?

Joan Osbornen kappale One of us esittää ilmoille kysymyksen: mitä, jos Jumala olisi yksi meistä? Ja laulaa hieman sarkastiseen sävyyn: and yeah, yeah, God is great. yeah, yeah, God is good. Sanoma kappaleesta on Jumalan olemassaolon kyseenalaistamista. Ja sehän on ihan oikein! En tarkoita, että pitäisi jatkuvasti kyseenalaistaa Hänen olemassaoloaan, jos on saanut siihen jo itse vankat perusteet. Mutta etenkin uskon alkutaipaleilla kyseenalaistaminen on enemmän kuin sallittua: sehän vain vahvistaa uskoasi! Itse olen koko ikäni kyseenalaistanut Jumalan olemassaoloa (ja kyseenalaistan vieläkin.) Olen tarkoituksella laittanut Raamatun sanan ja Jumalan olemassaolon uskottavuuden koetukselle. Ja etsinyt vastauksia. Olen tehnyt näin, koska tiedän sen kestävän, ja tiedän tätä kautta saavani uskooni lisää vahvistusta. Kukaan maailmassa ei ole vielä saanut todistettua Jumalan olemattomuutta. Monesti uskoville saatetaan sanoa: "Kuinka voit uskoa sellaiseen mielettömyyteen?" Henkilökohtaisesti uskon siihen, mistä saan parhaat todisteet. Jumalasta ja Hänen hyvyydestään olen nämä löytänyt.


Palaan takaisin Osbornen kysymykseen: "Mitä, jos Jumala olisi yksi meistä?" Miten Jumala voisi ikinä ymmärtää, miltä meistä kömpelistä ihmisistä täällä maailmassa tuntuu, koska Hänhän on Jumala? Eihän Jumala joudu kokemaan minkäänlaista kärsimystä. Eihän...?
    
Jumala osoitti ymmärtävänsä ihmisiä ja heidän maanpäällisiä kiusauksia lähettäessään Poikansa Jeesuksen maanpäälle. Jeesus oli sata prosenttinen ihminen ja sata prosenttinen Jumala. Hän ei siis ollut puoliksi ihminen ja puoliksi Jumala, vaan täydellisesti molempia. Hänen ei olisi tarvinnut kestää maanpäällisiä kiusauksia, mutta Hän teki niin. Hän tuli maanpäälle Poikana ja antoi kiusauksien vallata hänet, kun otti ihmisen muodon. Näin Jumala osoitti ymmärtävänsä meitä ihmisiä. Jeesuksella olisi koska vain ollut valta olla menemättä ristille tai olla kokematta kipua, mutta Hän ei tehnyt niin, koska Hän on hyvä!

Osborne pohtii myös, että mitä haluaisi kysyä Jumalalta, jos saisi siihen yhden mahdollisuuden. Jumala ei ole automaatti ja vastaus ei tule aina heti. Joskus se saattaa olla ei, koska Jumala näkee jo etukäteen, mitä pyyntö tuo tullessaan. Kuvitellaan vaikka, että ihminen pyytää lottovoittoa. Mitä pahaa siinä voisi olla? Jumala kuitenkin näkee, mitä tulee tapahtumaan, kun hän saa lottovoiton. Hän saattaa nähdä, että tämä ihminen menee rahan myötä entistä kauemmas Jumalasta ja elämästä tulee holtitonta. Ja eihän Jumala tätä halua.
Joskus vastaus ei tule heti ja sitä joutuu odottamaan. Näin Jumala opettaa nöyryyttä ja kärsivällisyyttä. Ja Hän saattaa huomata, että ei olla vielä valmiita vastaanottamaan tätä pyydettyä asiaa, mikä se sitten onkin. Joskus Jumala taas vastaa kyllä. Aina ei välttämättä edes huomata, että pyydetty asia on Jumalan johdatuksen tuloksesta toteutunut. Monesti ihminen luulee itse tehneen kaiken, eikä rukouksesta näin ollen olisi ollut hyötyä. Jumalalla on todennäköisesti ollut sormensa pelissä tässäkin. Täytyy vain pitää silmät auki. Rukouksiin kyllä vastataan, vaikka ei aina meidän toivomalla tavalla.

Anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
Yeah, yeah, God IS great!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"