Jehovan todistajille: Suurin Rakkaus

--------------------------------------------------------------------------
Joitakin kuukausia sitten tein lentolehtisen Jehovan todistajille. Yritin jakaa sitä pariin otteeseen, mutta en saanut annettua sitä kenellekään heistä: kukaan ei ottanut sitä vastaan. Minulla on tiedossa, että Jehovan todistajat eivät saa lukea materiaalia, joka on kirjoitettu toisesta maailmankatsomuksesta käsin, mutta minulle tuli hiukan shokkina se, kuinka voimakas tuo heidän sääntönsä on. Nyt tämä lentolehtinen löytyy kuitenkin tästä bloggauksesta. Toivottavasti herättää ajatuksia. Taistellaan yhdessä myös Jehovan todistajien sielujen puolesta! :) 


Tiedätkö, kuka on maailman nopein pikajuoksija? Aivan oikein aavistelit: Usain Bolt. Eikä varmaan tule yllätyksenä, että maailman nopein pikajuoksija on juossut maailman nopeimman pikajuoksun. Bolt pitää tällä hetkellä hallussaan niin 100 metrin kuin 200 metrinkin matkojen nopeusennätystä.
Jumala on maailmankaikkeuden rakkaudellisin hahmo. Jumalan ydinolemukseen kuuluu niin olennaisesti rakkaus, että Raamatussa sanotaan: ”Jumala on rakkaus.” (1. Joh. 4:16) Tämä Raamatunkohta on erittäin tunnettu ja osaltaan myös vakavasti väärinkäytetty. Kuitenkin Jumala pitää hallussaan kaikkia rakkauden ennätyksiä. Jeesus sanoi aikoinaan: ”Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta.” (Joh. 15:13) Nyt herääkin kysymys: jos Jumala osoittaa suurinta rakkautta, siten että Hän jopa on rakkaus itse, miksei hän pidä hallussa tätä suurinta rakkaudenosoitusta? Nimenomaan Jeesushan kuoli meidän puolestamme. Jos Jumala omistaa kaikki ennätykset rakkaudessa, miten hän ei ole ikinä tehnyt tätä suurinta rakkaudentekoa? Jeesus joko valehteli tai puhui totta, eikä sillä ole merkitystä, mitä me ajattelemme suurimmasta rakkaudenteosta. Joko uskomme, että Jeesus puhui totta tai uskomme täydellisen uhrikaritsamme (Joh. 1:29) möläyttäneen ison sammakon.
Alat varmaan ymmärtämään, mitä haen takaa. Puhun Jeesuksen Jumaluudesta. Raamattu puhuu asiasta hyvin selvästi: on olemassa vain... 
-Yksi Jumala. (esim. 5. Moos. 6:4, Mark. 12:29)
-Isä on tämä Jumala (esim. Matt. 11:25, Ef. 4:6, Fil. 1:2),
-Poika on tämä Jumala (esim. Jes. 9:5, Joh. 1:1, 1:18, 20:27-29, Room. 9:5, Fil. 2:5-6)
-Ja Pyhä Henki on tämä Jumala (Esim. Apt. 5:3-4, 1. Kor. 3:16, 2. Kor. 3:17)
On siis olemassa yks Jumala, joka ilmentyy kolmessa eri persoonassa. Meidän täytyy yksinkertaisesti vain uskoa Raamatun koko totuus ja olla kuuliaisia sille. Älä koe tätä ahdistavana viestinä. Tutki Raamattua (sen eri käännöksiä ja alkukieltä) rukouksella ja etsi Jumalan kasvoja hiljaisuudessa.Tutki asiaa. Sillä, jos olet totuuden puolella, et voi kaatua.

”Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.” (2. Kor. 13:5)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kommentit

  1. Johan oli rakkauspläjäytys :) En oikein heti meinannut tajuta tuota Boltin osuutta tuossa, mutta avautuihan se vihdoin pyhän hengen avulla.

    Oletpa ollut rohkea, kun olet ihan itse tehnyt omilla kätösilläsi ja aivoillasi, päättelykykysi myötävaikuttamana ja tietenkin täynnä Henkeä tämän lentolehtisen, jonka myös tänne blogiisi olit laittanut.

    Luin sen.

    Enkä tullut synnintuntoon.

    Olenkohan paatunut?

    Miksi en saa yhdestä kolmosta vaikka kuinka yritän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moido! :)

      Tämän pienen kirjoituksen tarkoituksena ei ollut muuta kuin horjuttaa sitä uskoa, mikä Jehovan todistajilla on Vartiotorniseuraan. Voisin toki osoittaa Lailla ihmisen syntisyyden, koska sitähän varten Laki on. (Room. 3:20) Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ollut kuitenkaan pamautella Lailla päähän, vaan horjuttaa heidän uskoa, jotka eivät usko Jeesuksesta totuutta. :)

      Kuitenkin vahvin tapa saada toinen synnintuntoon on olla itse niin täynnä pyhyyttä, rakkautta ja voimaa, että toinen huomaa siitä oman syntisyytensä. Kristityt on kutsuttu olemaan maailman valona, heijastamaan (edes hiukan) Jumalan rakkautta ja pyhyyttä maanpäällä. Emme tarvitse aina Lakia osoittaaksemme ihmisille heidän syntisyytensä. Luukkaan evankeliumissa Jeesus tekee tunnusteon ja Pietari huudahtaa siitä: 'Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies!' (Luuk. 5:4-8)

      "Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?" (Room. 2:4)

      Mutta niin kuin sanoin, tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ollut muuta kuin horjuttaa väärää uskoa. Pyhä Henki kyllä kykenee johdattamaan taas siitä eteenpäin. :)

      Siunaten,
      Miika

      Poista
  2. Miksi Jehovan todistajat eivät saa lukea tekstiä, joka on kirjoitettu toisesta maailmankatsomuksesta käsin? Saavathan he kerran keskustellakin sellaisten kanssa. Saavathan he lukea lehtiä, katsoa televisiota, leffoja, lukea kirjoja ja vaikka mitä.

    Mistä olet kuullut tuollaisesta säännöstä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! :)

      Täytyy rehellisesti sanoa, etten muista tarkkaan, mistä lähteeni oli. Tekstin kirjoittamisesta on jo jonkin aikaa. Eli näin ei sinun mukaasi ole? :)

      Siunaten,
      Miika

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"