Mediaseksikästä epätoivoa

Naturalistinen maailmankuva tiivistettynä: Olemme olemassa maailmassa ei minkään takia, ei minkään kautta ja ei mitään varten. Kun kuolemme, me vain lakkaamme olemasta. Ihmiselämä on täysin merkityksetön, mutta olemme luoneet keinotekoisen merkityksen itsellemme. Olemme kaikki vain avaruuspölyä ja siksi me kaikki myös lopulta muutumme. Elämällä ei ole perimmäistä merkitystä eikä sillä tule sitä myöskään koskaan olemaan. Rakkaus on vain apuväline saada meidät lisääntymään. Suurin syy, miksi valitsemme partnerimme on todennäköisesti hänen tuoksunsa, hedelmällisyydestä puhumattakaan. Kukaan ei ole tärkeä. Vastasyntynyt lapsi, suloisine käsineen ja pehmeine varpaineen on vain aktin jälkeen syntynyt tuote, jonka tarkoituksena olisi tehdä taas lisää lapsia. Toivomme täytyy rakentaa epätoivon varaan, koska millään ei ole oikeasti mitään merkitystä, vaikka kovasti itsellemme merkitystä koittaisimme luodakin.

Onhan tällainen maailmankuva aivan älyttömän mediaseksikäs! "Hei mä sentään myönnän tosiasiat enkä usko satuihin." Naturalistisen maailmankuva on suorastaan niin hirveä, että tuntuu jopa choolilta sanoo uskovansa siihen. Siis epätoivoon.


Meillä on kuitenkin aina vaihtoehtona myös toisenlainen näkövinkkeli katsoa maailmaa: Olemme olemassa syystä, Jumalan kautta ja Häntä varten. Kun kuolemme, me kyllä lakkamme olemasta - maanpäällä. Ihmiselämällä on suuri merkitys; onhan maailma luotu meitä varten tutkittavaksi, huolehdittavaksi ja nautittavaksi! Ja kaiken lisäksi, saamme ottaa vastaan Kaikkivaltiaan rakkautta. Rakkaus on jotain aitoa, ei vain evoluutiota eteenpäin vievä apuväline. Puolisomme valitsemme taas sen mukaan, mistä hänen fyysiset ja henkiset ominaisuudet koostuu, mihin hänen vakaumuksensa nojaa, ei vain hänen tuoksun ja hedelmällisyyden perusteella. Jokainen ihminen on tärkeä. Vastasyntynyt lapsi suloisine käsineen ja pehmeine varpaineen on kaunis Jumalan luoma ihminen, jolla on tulevaisuus kera aitojen haaveiden ja tunteiden, ei vain keinotekoisten sellaisten. Toivomme rakennetaan Hänen varaan, joka on meidät luonutkin. Toivomme on pelastua ja elää ikuisesti.

Unohdetaanpa mediaseksikkyys hetkeksi. Kumman vaihtoehdon valitsisit, jos voisit vapaasti valita? Uskon, että tämän jälkimmäisen. Ai, liian hyvää ollakseen totta? Liian hyvää kyllä - mutta myös totta.

Kommentit

  1. Blogissasi on paljon ajatuksia herättäviä tekstejä, mutta kommenttiboksi ei millään riitä omien ajatuksieni kokoamiseen.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, jos kirjoitukseni ovat herättäneet ajatuksia :) Jos kommenttiboxi ei riitä ja haluat ajatuksesi tuoda minulle julki, voithan lähettää mulle sähköpostia (miika.kalle@hotmail.com) tai faceen yksäriä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"