Antisemitismin aika ei ole ohi: Juutalaisviha kasvamassa Euroopassa


Jokainen on varmasti kuullut tilanteesta, joka on tällä hetkellä käynnissä Lähi-idässä. Israel ja Gaza on ottanut kovia yhteydenottoja, joissa on kuollut yli tuhat ihmistä. Rukouksiamme vaaditaan tuolle sotatantereelle molemmille osapuolille. Sodassa on aina vain huonoja ja vähemmän huonoja ratkaisuita, ja juuri siksi rukousta vaaditaan.

Valtamedia on riemuissaan ja edelleen arvoilleen uskollinen; totuus Lähi-idän tilanteesta on sen mukaan usein hyvin mustavalkoinen. Paha Israel moukaroi Gazaa, tappaa silmittömästi siivileitä vailla myötätuntoa. Ympäri maailmaa on tehty mielenosoituksia sen puolesta, että Israel lopettaisi Gaza -raukan murjomisen. Pariisin esikaupungissa Sarcellesissa on hyökätty synagogien kimppuun ja kolme juutalaista kauppaa on ryöstetty ja poltettu. Belgiassa lääkäri kieltäytyi antamasta hoitoa juutalaiselle potilaalle lopulta sanoen: "Lähettäkää hänet Gazaan muutamaksi tunniksi, silloin hän pääsee eroon kivusta." Samaisessa maassa poliisi on myös joutunut poistamaan Liègen lähellä sijaitsevasta kahvilasta kyltin, jossa luki, että koirilla oli pääsy sisään, mutta juutalaisilla ja sionisteilla ei.

Juutalaisvastainen ajattelu nostaa päätään myös Suomessa ja suuri kunnia siitä kuuluu medialle. Kun Israelin toteuttamissa pommituksissa on kuollut useita siviileitä, ei kerrota mitään esimerkiksi siitä, että Israel on varoittanut useilla eri tavoilla (tekstiviesteillä, internetin kautta, lentolehtisillä) ennen tuota iskua Gazassa asuvia siviilejä pakenemaan pommituksen tieltä, tai että Gazassa ollaan Hamasin toimesta nimenomaan käsketty noissa pommituskohteissa olemaan siviileitä. Kun Israel aloittaa hyökkäyksensä Gazaan ei kerrota mitään siitä, että Hamas on jo vuosia uhannut Israelin turvallisuutta, lähettänyt sinne raketteja ja sen suurena haluna on tappaa jokainen juutalainen (tämä viimeinen ajatus löytyy Hamasin peruskirjasta artiklasta 7).

Edellisen Lähi-idän paisuneen tilanteen yhteydessä Hamasin tiedoittaja lausui tällaiset sanat Israelille: "Me rakastamme kuolemaa enemmän kuin te elämää." Minusta tähän lauseeseen kiteytyy iso osa Lähi-idän tämänhetkisistä ongelmista. Hamas ei häpeä taktiikkaansa käyttää ihmiskilpiä aseidensa suojelemiseen vaan puhuu siitä jopa avoimesti. Niin kuin sanoin; Israel on hyvin useasti varoittanut Gazan siviiliasukkaita väistämään ja jättämään alueensa, koska he aloittavat Hamasin sotavälineistön ja tukikohtien tuhoamisen. Tämä on käsittämätöntä, koska sodankäymisen ydintotuuksiin kuuluu se, että onnistunut hyökkäys saadaan tehtyä vain yllätyksenä vastustajalle. Mutta, mitä Hamas on tässä tilanteessa tehnyt? Se on käskenyt siviileitä palaamaan takaisin ihmiskilviksi. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu onkin todennut osuvasti: "Me käytämme aseita suojellaksemme omia ihmisiämme, Hamas käyttää ihmisiä suojelemaan omia aseitaan."

Hamas on uhannut Israelia ja lähettänyt raketteja jo monia vuosia ennen kuin tämä konflikti räjähti. Mitä maan tuossa tilanteessa olisi tehtävä? Vaihtoehtona on joko Israelin siviilien kuoleminen tai Hamasin aseista riisuminen. Israelin toimittamassa aseistariisumisessa on kuollut siviilejä, kyllä, koska Hamasin käytäntöä käyttää ihmiskilpiä ei olla tuomittu valtakunnallisesti tarpeeksi jyrkästi, vaikka se on vastoin sodankäymisen ehtoja.

Kaikesta tästä huolimatta pääpaholainen onkin Israel. Ei sinänsä ihme, että tämä on yleinen ajatus, kun katsoo Suomen valtamedian asenteellista uutisointia.

Natsismin askeleet kumisevat yhä voimakkaammin eri puolella Eurooppaa. Ethän sinä ole se, joka toivottaa sen sisään?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sivusto, josta löytyy päivittäinen raportti Lähi-idän tilanteesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"