Kun musta vesi nousee vastaan

Kirjoitus pohjautuu: Mark. 4:35-41

Musta vesi nousee vastaan
Ja meidät tuhoaa
Musta vesi nousee vastaan
Vaan Hän nukkuu vaan
Musta vesi nousee vastaan
Ja meidät tuhoaa



Myrsky yltyy.
Toivo hupenee.
Usko rapisee.
Ja mitä Jeesus tekee?
Hän nukkuu.

Vene on uppoamassa. Miesjoukko on kuolemassa ja edelleen Jeesus, meidän Vapahtajamme, nukkuu. Elämässä on hetkiä, jolloin joutuu myrskynsilmään ja usko on koetuksella. Tällaisina hetkinä voi tuntua vaikealta uskoa, että Herramme todella välittää. Tuntuu, että Jumalaa ei vain yksinkertaisesti kiinnosta. Tuntuu, että Jumala nukkuu.

Mitä siis voimme kohdasta (Mark. 4:35-41) päätellä? Ottiko Jeesus duunistaan taukoa lepuuttaessaan silmiään? Pöh! Jeesuksella oli täysin varmasti tiedossa tuleva myrsky. Olihan myrskykin Jumalan sallima! Niin helposti vaivumme epätoivoon kohdatessamme suurempia ongelmia. Rakas ystäväni, mitään syytä epätoivoon ei kuitenkaan ole! Jumala ei anna meille sen painavampaa ristiä kuin jaksamme kantaa. Joskus toki tämä kuvainnollinen risti kasvaa hyvinkin raskaaksi kantaa. Jumalalla on kuitenkin tiedossa voimavarasi ja tietää tismalleen, koska on aika tyynnyttää myrsky. Hän tietää tismalleen, koska voimasi ovat loppumassa.

Raamatussa sanotaan, että yksikään hius ei putoa maahan Herran tietämättä ja sallimatta. Joskus meille vain täytyy jopa lähettää myrsky, joka vetää lähemmäksi Jumalaa. Voin kuvitella veneessä olijoiden ihmetystä, kun Jeesus näyttää voimansa käskemällä myrskyn tyyntyä. Myrsky vetää lähemmäksi Jumalaa, jos vain huutaa häntä avukseen myrskyn keskellä.

Sinulle, joka olet myrskyn keskellä tällä hetkellä: Jeesus voi ja haluaa pelastaa sinut myrskystä! Kaikki, mitä voit tehdä on huutaa Herran nimeä. Jumala hoitaa kyllä lopusta niin, että kaikki kääntyy lopulta parhain päin. Syytä pelkoon ei ole.




Silloin hän nousi, nuhteli tuulta ja käski merta: "Vaikene, ole hiljaa!" Tuuli asettui, ja tuli aivan tyven. Jeesus sanoi heille: "Miksi te noin pelkäätte? Eikö teillä vieläkään ole uskoa?"

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Immanuel ylitti uutiskynnyksen

Juha Tapio - "Kanssasi Sun" soinnut ja sanat

Kirja-arvostelu: Nicky Cruz - "Juokse poika juokse"